Om oss

“Alltså… Vad hände?!” är en popkultur-podd som handlar om fantasy- och scifiserier. Tillsammans med er lyssnare ska vi titta på, tipsa och prata om tv-serier vi för det mesta älskar, men ibland kanske hatar. Vi pratar om det som händer i tv-serie världen men framför allt serierna vi tittar på, men analyserar också dem ur ett normkritiskt perspektiv. Vi svarar helt enkelt på frågan “Alltså.. Vad hände?!” 

Vill vi belysa och förhoppningsvis förändra normen inom science fiction och fantasy. Vi vill kritisera maktstrukturer inom nördkulturen, i berättandet, i producerandet och i castingen men också belysa goda exempel och intressanta skildringar.

Varje säsong väljer vi ut ett par tv-serier som vi följer tillsammans genom hela säsongen. Och sen väljer vi ut en varsin tv-serie som den andra måste titta på i hemläxa.

Lyssna på oss varje tisdag när vi svarar på frågan “Alltså… Vad hände?!”

Elza Zandi

Elza Zandi är journalist och webbredaktör och bookstagrammer på @elzasbokhylla. Elza älskar fantasy och skräck och tycker att det bästa som har hänt fantasysfären är Hermione. Hon kan inte tänka sig en värld utan Neo, vare sig verkligen eller virtuell!
En av hennes guilty pleasure är 1800-tals vampyrer á la Anne Rice. Stephen King är hennes go to och hon är en stolt Hogwarts graduate (Ravenclaw).

Vian Tahir

Vian Tahir är medievetare, debattör, kommunikatör och en specialkompetens är Hallyu (The Korean Wave) så om du är intresserad av sydkoreansk popkultur kan du vända dig till henne! Vian är praktiskt taget uppväxt med Star Trek Original Series och har sett alla filmer och serier, men man bör inte nämna filmen Star Trek Into Darkness i hennes närhet. En annan stor favorit är Marvel Cinematic Universe med Captain America i spetsen